Over mij

Zelfportret Bram BeeckIk ben een gecertificeerd fotograaf – mét diploma dus – en studeerde af in een algemene fotografie-opleiding. Ik specialiseerde me verder in portret en reportage en volgde diverse workshops. Onder meer over huwelijksfotografie, actiefotografie en architectuurfotografie.

Als freelancefotograaf maak ik vooral reportages en portretten. Huwelijksreportages, family shoots – ofwel een ‘day-in-the-life’-reportage – foto’s voor communie en lentefeest en bedrijfsreportages. Denk bij dat laatste aan foto’s voor sociale media, websites en magazines. Van kleine zelfstandigen tot grote bedrijven. Dat zijn vaak sfeerreportages, eventfotografie, bedrijfsportretten, interieurreportages van de kantoorinrichting … Benieuwd? Bekijk mijn werk in opdracht.

Ik woon net buiten Gent. Maar je kan mij boeken van de kust tot de Kempen.

De eerste klik

Hoe het begon? Mijn eerste stapjes in de fotografie zette ik met een compact filmcameraatje. Als tienjarige probeerde ik daarmee vogels te fotograferen in het Zwin. Ik leerde toen vooral dat je als fotograaf geduld nodig hebt om te wachten op het juiste moment. Wanneer ik de analoge Pentax van mijn vader mocht ontdekken, was ik gelanceerd. Ik probeerde met ieder filmrolletje iets anders uit. Maar mijn fotografiekennis was beperkt.

Gemotiveerd schreef ik mij in voor een opleiding analoge fotografie in het Mechelse deeltijds kunstonderwijs. Daar bracht ik vele uren in de donkere kamer door. Toen ik die basis onder de knie had en wist hoe een goeie print er uit moet zien, switchte ik naar digitale fotografie. Ik ging verder studeren in Gent, waar ik ook mijn diploma fotografie behaalde.

Fundamenten

Mijn studies journalistiek na het middelbaar, grafische opleidingen in avondschool en 8 jaar tekenen aan de kunstacademie, zijn dankbare fundamenten voor een fotograaf. Die creatieve bagage helpt mij wanneer ik op zoek ga naar originele concepten en invalshoeken.

Van mij mag je vooral eerlijke en authentieke fotografie verwachten. Vaak met kleur in de hoofdrol. Tegelijk streef ik ernaar foto’s af te leveren die nauw aansluiten bij jouw verwachtingen als klant. Hier lees je hoe ik het aanpak wanneer een klant mij belt voor een opdracht.